Domov


Dobrodošli na spletni strani prostovoljnega gasilskega društva Koroška Bela.

 
Po več letih smo v PGD Koroška Bela izdelali spletno stran. Poskušali smo jo oblikovati tako da bo za vsakega obiskovalca pregledna in zanimiva. Preko strani vas bomo redno obveščali o naših aktivnostih in dogodkih.

NA POMOČ!!!


Defibrilator na Koroški Beli!


Na gasilskem domu PGD Koroška Bela je nameščen javno dostopni defibrilator. Dostopen je 24 ur na dan in vse dni v tednu. Avtomatski eksterni defibrilator (AED) je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka pa lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje.

Uporaba je varna in enostavna, uporablja ga lahko prav vsak!

Samo uporaba AED, brez stiskov prsnega koša in umetnega dihanja, je neučinkovita!

Aparat sam po sebi ne rešuje življenj, je pa izredno dobrodošel dodatek pri oživljanju s pritiski na prsni koš (masažo srca) in umetnim dihanjem. Z oživljanjem z uporabo AED lahko narediš toliko kot celotna reševalna ekipa, ki prispe kasneje in rešiš življenje.
 

Iščemo nove člane!

 
Želiš pomagati ljudem v nesreči?
Pridobiti nekaj znanja o ravnanju z ognjem?
Koristno preživeti prosti čas?
Če spadaš med nas, se nam pridruži!
Z veseljem te bomo sprejeli v naše vrste.
 
Iščemo pionirje, mladince in člane!
 
Za vpis v društvo mora vsak bodoči član najprej izpolniti pristopno izjavo za sprejem v društvo. Izpolnjeno in podpisano izjavo je nato potrebno poslati oziroma dostaviti v gasilsko društvo na naslov, ki se nahaja pod razdelkom Kontakt.
 

Podarite dohodnino!

 
Če želite, laho podarite 0,5 % vaše dohodnine. To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu, zato je donacija za vas popolnoma brezplačna.
 
Z donacijo boste omogočili razvoj in posodobitev opreme, s katero vam bomo pomagali, ko nas boste potrebovali.
 
Dohodnino lahko podarite tako, da izpolnete obrazec in ga nato oddate osebno pooblaščenim osebam v PGD Koroška Bela ali pa ga pošljete preko pošte na davčni urad.
 
 
 
 
 
 
 

Comments