Pretekli dogodki


6.10.2018    Tekmovanje GZ Jesenice

V  soboto, 6. oktobra 2018  je bilo tekmovanje GZ Jesenice na »placu« na Hrušici v kategoriji ČLANI-CE A starost tekmovalcev dopolnjenih 16 let in več ter ČLANI-CE B starost tekmovalcev 30 let in več .

Pomerili smo se v dveh športno-gasilskih disciplinah:

1. VAJA Z MOTORNO BRIZGALNO (GŠTD str. 112)

2. RAZNOTEROSTI– 9 tekmovalcev (GŠTD str. 237)   

PGD Koroška Bela je sodelovalo s tremi ekipami:

ČLANI »A«:  Gregor Čop, Klemen Noč, Robert Noč, Peter Kavčič, Matej Brus, Anže Vilman, Grega Bohinc,  Matej Vidic in Davor Medić

ČLANI »B«:  Aleš Pušavec, Matjaž Bogataj, Janez O., Zvone Dovžan, Janez Sterle,  Branko Kmet, Branko Potočnik, Gregor Potočnik in Jože Kosič

ČLANICE »A«: Mojca Obrstar, Maja Kobal, Nadja Noč, Manca Košelnik, Jana Erzar Medić, Ana Zavelcina, Katarina Ažman, Mateja Noč in Urška Kokošar

Rezultati so na spletni strani GZJ.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim še posebno pa članicam »A«, ki so pridno hodile na vaje in zasluženo dosegle 3. mesto.

Nekaj slik je na voljo na povezavi.


16.6.2018    32. srečanje članic PGD Gorenjske

V soboto 16.06. 2018 se je odvijalo 32. srečanje članic prostovoljnih gasilskih društev Gorenjske  v sklopu 110-letnice PGD Mavčiče. PGD  Koroška Bela je sodelovalo z dvema ekipama članic:

 • KOROŠKA BELA 1 : Suzana Kmet, Katarina Ažman, Mojca Obrstar, Mateja Noč in Jana Erzar Medić – zasedle so 18. mesto.
 • KOROŠKA BELA 2 : Urška Kokošar, Nadja Noč, Ana Zavelcina, Irena Zupančič in Natalija Krek  - zasedle so 39. mesto.

Srečanje se je  začelo z  vajo raznoterosti za 5 članic in nadaljevalo z vajo s hidrantom. Sledil je teoretični del, ki je obsegal zgodovino Mavčič in vprašanja za  cikel tekmovanj Matevža Haceta. Srečanje je organizator popestril z glasbenim programom DEJAN VUNJAK & BRENDIJEVE BARABE.

Zahvaljujem se vsem članicam za sodelovanje in želim, da se v času dopusta odpočijejo in naberejo moči za tekmovanje GZJ, ki bo v soboto, 29. septembra 2018 v Mlačci v Mojstrani. Tekmovalne discipline so bile sledeče:

 • Članice A in B: vaja z motorno brizgalno in raznoterosti.
 • Veteranke: vaja s hidrantom in raznoterosti.

Zapisala: Jana Erzar Medić.


Nekaj utrinkov je na voljo v galeriji.19.5.2018    Tekmovanje v orientaciji


V soboto, 19. maja je na Blejski Dobravi potekalo gasilsko tekmovanje iz orientacije. PGD Koroška Bela se je tekmovanja udeležila s štirimi ekipami. Pionirji so tekmovali v štafetnem vezanju vozlov, vaji z vedrovko, topografskih znakih, ter praktični vaji iz orientacije s pomočjo kompasa. Mladinci in mladinke pa so dodatno tekmovali še v hitrostnem zvijanju cevi in spenjanju cevi na trojak.

Naše ekipe so dosegle naslednje rezultate:

 • PIONIRJI 1: 18. mesto (Lucija Mišič, Nace Štefelin in Urban Šuštar)
 • PIONIRJI 2: 8. mesto (Jana Čušin, Matic Gregorčič in Maksim Rakita), v kategoriji PIONIRJI je tekmovalo 23 ekip.
 • MLADINKE: 5. mesto (Andreja Markelj Ažman, Zala Sernel, Ana Kmet), v kategoriji MLADINKE je tekmovalo 5 ekip.
 • MLADINCI: 11. mesto (Žan Pernuš, Nika Bohinc, Špela Pančur), v kategoriji MLADINCI je tekmovalo 17 ekip.
Zahvala gre Ani Zavelcina, ki je tekla skupaj z ekipo PIONIRJI 2 in Luki Pančurju, ki je popazil na ostale, ko sva z Ano tekli.

Čestitke vsem ekipam!!!

Klara in mladina PGD Koroška Bela.24.2.2018    Tekmovanje kviz GZ Jesenice

Zadnjo soboto pred koncem počitnic, 24. februarja 2018, smo se s 4 ekipami mladincev udeležili kviz tekmovanja na GARS Jesenice.

Na žalost je bilo tisti dan nekaj v zraku in nam ni šlo vse po načrtih. Na vozlih smo se zavozlali, na spretnosti pa nespretno znašli. Na teoretičnem delu nam je šlo sicer več kot odlično, vendar samo to na koncu ni bilo dovolj. Naše uvrstitve so bile naslednje:

 

PGD Koroška Bela 1, 11. mesto: Zala Sernel, Ajda Neda Zaveljcina, Jana Čušin

PGD Koroška Bela 2, 10. mesto: Andreja Markelj Ažman, Ažbe Kobal, Martin Bohinc

PGD Koroška Bela 3, 13. mesto: Luka Pančur, Špela Pančur, Ana Kmet

PGD Koroška Bela 4, 15. mesto: Tia Karić, Robert Žvan, Nika Bohinc

 

Kljub vsemu smo se odrezali dobro, nismo obupali in kar je najbolj važno- imeli smo se fajn!

Da zaključim tako kot so rekli otroci: “Bo pa na orientaciji toliko boljše!”. Utrinki.

Mladina PGD Koroška Bela.10.2.2018    Pustno rajanje

Na pustno soboto, 10. februarja 2018, smo se z otroci zbrali v gasilskem domu, da bi pustno rajali, se sladkali in pregnali zimo. Pustnih šem je prišlo veliko in prav vse smo šle na pustni sprehod po naši vasi. Seveda niso manjkali tudi pustni krofi, ki so bili tako zelo okusni, da smo se pustne šeme morale nakoncu temeljito umiti okoli ust. Za vse, ki ste naše pustastično pustno rajanje izpustili pa prilagamo nekaj slik, da se nam boste drugo leto zagotovo pridružili.

Nekaj utrinkov je na voljo v fotogaleriji.

Lep pustni pozdrav, mladina PGD Koroška Bela.Izdelovanje buč in obisk Miklavža

Za mladino PGD Koroška Bela je bila letošnja jesen še posebej pestra. V petek 27.10.2017 so otroci že tradicionalno izrezovali buče, se posladkali in skupaj poveselili. Nekaj utrinkov je na voljo v fotogaleriji.

V sredo 6.12.2017 je otroke obiskal Miklavž v spremstvu parkeljnov. Vsem pridnim otrokom je Miklavž prinesel darila. Nekateri so se na začetku parklejnov bali, vendar pa so po zapeti pesmi "Gasilci smo" tudi parkeljni postali prijazni in pomagali Miklavžu pri delitvi daril. Fotogalerija


24.9.2017    Tekmovanje GZ Jesenice

V nedeljo 24.9.2017 je na Blejski Dobravi potekalo tekmovanje GZ Jesenice. PGD Koroška Bela se je tekmovanja udeležilo z eno žensko ekipo - članice A. Ekipa je zasedla končno 4. mesto. Zaradi težav z motorno črpalko v našem društvu si je ženska ekipa le to sposodila na GARS-u in si tako sploh lahko zagotovila udeležbo na tekmovanju. Ekipa je vadila na dvorišču GARS, kjer so jim bili v veliko pomoč fantje iz PGD Hrušica za kar se jim ob tej priložnosti najlepše zahvaljujejo. Nekaj slik iz tekmovanja si lahko ogledate v fotogaleriji. Kot novost pa je na voljo tudi posnetek tekme.

Ekipi čestitamo za trud in osvojeno 4 mesto.


23.9.2017    Mladinsko tekmovanje GZ Jesenice

V soboto 23.9.2017 je pred OŠ Žirovnica potekalo mladinsko tekmovanje GZ Jesenice. PGD Koroška Bela se je tekmovanja udeležilo z eno ekipo pionirjev in eno ekipo mladincev. Pionirji so se pomerili v štafeti (prenos vode), vaji z vedrovko ter vaji razvrščanje. Mladinci so spretnosti pokazali pri mokri vaji s hidrantom, teoretičnem testom in vaji razvrščanje. Nekaj slik iz tekmovanja si lahko ogledate v fotogaleriji.


Pionirji so dosegli 5. mesto - v sestavi Domen Vovk, Lucija Mišič, Jana Čušin, Matic Gregorčič, Ana Kmet, Nika Bohinc, Špela Pančur, Nia Valjavec, Maksim Rakita.


Mladinci so dosegli 6. mesto - v sestavi Andreja M. Ažman, Kaja Sodja, Žan Pernuš, Maša Ozebek, Tia Karič, Ajda Neda Zaveljcina, Martin Bohinc, Ažbe Kobal, Luka Pančur.


Obema ekipama čestitamo.23. in 24.6.2017    Praznovanje 120. obletnice PGD Koroška Bela


Ob praznovanju 120. obletnice delovanja PGD Koroška Bela smo člani in članice PGD organizirali obletnici primeren dogodek. Dogajalo se je za vse, tako stare kot mlade. Organizirani dogodki so bili zelo dobro obiskani, zato se na tem mestu vsem udeležencem zahvaljujemo. 

V petek 23.6. popoldne je bila organizirana mokra vaja v Osnovni šoli Koroška Bela, zvečer pa se je odvila slavnostna seja v Kulturnem hramu. Fotogalerija.

Glavni dogodek je sledil v soboto 24.6.. Praznovanje se je začelo s slavnostno parado, ki nas je pripeljala na dvorišče gasilskega doma, kjer se je kasneje odvila slovesnost in pa velika gasilska veselica z ansamblom Veseli svatje. Fotogalerija.

Dogodek smo uspešno pripeljali do zaključka, ob strani pa nam je stalo tudi vreme. Še enkrat hvala za številno udeležbo in z gasilskim pozdravom NA POMOČ!


13.5.2017    Orientacija

V soboto 13.5.2017 je v Javorniškem Rovtu potekalo tekmovanje v orientaciji. Tekmovalci so se pomerili v vaji z vedrovko, štafetnem vezanju vozlov, hitrostnemu zvijanju cevi, štafetnemu spenjanju cevi na trojak, vajah s kompasom in topografskimi znaki. 


Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z sedmimi ekipami in doseglo naslednje rezultate:


PIONIRJI

6. mesto - LUCIJA K., ŽAN, TONI

21. mesto - NACE, URBAN, ANES


PIONIRKE

4. mesto - JANA, NIKA, LUCIJA M.

9. mesto - AJDA, NIA, SARA


MLADINCI

11. mesto - MARTIN, LUKA, AŽBE

12. mesto - ROBERT, ANDREJA, ZALA


MLADINKE

5. mesto - KAJA, MAŠA, TIA


Vsem tekmovalcev iskrene čestitke!


Mentorica bi se rada zahvalila tudi Urški Kokošar, Ani Zavelcina, Tini Pušavec in Luku Novak, ki so jih spremljali na tekmovanju.


Zapisala: Mojca Obrstar


Nekaj utrinkov.7.5.2017    Florijanova maša

V nedeljo smo se že tradicionalno skupaj s člani PGD Javorniški Rovt udeležili Florijanove maše v farni cerkvi na Koroški Beli. Maše se je udeležilo lepo število gasilcev, skupaj pa smo izkoristili sončen dan in se še podružili pred gasilskim domom. Nekaj utinkov.8.4.2017    Tekmovanje v streljanju z vojaško puško M-48 7,9 mm

V soboto, 8. aprila, je bilo v organizaciji pripadnikov 132. GORP 1. brigade Slovenske vojske izvedena četrta tekma na prvi ravni z vojaško puško M 48 na strelišču Crngrob. Na tekmovanje za člane organizacij in društev s katerimi ima Slovenska vojska sklenjene pogodbe o sodelovanju ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije, ki so se lahko prijavili prek navedenih organizacij in društev, se je prijavilo 82 ekip oziroma 246 tekmovalcev – območje Kranj. Pet najboljših ekip iz območja Kranj se uvrsti v drugo raven, 22. aprila 2017, na strelišču Crngrob.

Tekmovanja sta se udeležili tudi dve ekipi PGD Koroška Bela, ki sta med sodelujočimi ekipami zasedli 9. in pa 24. mesto. Vsi rezultati so na voljo na povezavi. Za dobro streljanje ekipam iskreno čestitamo!!!


14.3.2017    Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite

V torek je v kulturnem domu v Železnikih potekala regijska podelitev priznanj Civilne zaščite. Priznanja za izjemno delo na področju zaščite in reševanja je letos prejelo 290 posameznikov oziroma organizacij, in sicer 179 bronastih, 63 srebrnih in 29 zlatih znakov, 18 plaket ter kipec Civilne zaščite. Na osrednji prireditvi je bilo podeljenih 46 priznanj, preostala so bila podeljena na 13 regijskih prireditvah v začetku marca.

Ob svoji 120 obletnici je zlati znak prejelo tudi PGD Koroška Bela. Zlati znak Civilne zaščite se podeljuje za dolgoletno uspešno delo pri razvoju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti Civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč.

Nekaj utrinkov na povezavi.


11.3.2017    Tekmovanje kviz GZJ

V soboto 11.3.2017 je na GARS Jesenice potekalo tekmovanje kviz GZJ.

Vsi tekmovalci so se pomerili v teoretičnem in praktičnem delu. Pionirji so štafetno vezali vozle, se pomerili v gasilski spretnosti, kjer so spenjali c-cev na trojak, izbirali gasilnik, ter prenesli ročnik preko ovire na drugo stran poligona. Mladinci so se prav tako pomerili v štafetnem vezanju vozlov, gasilski spretnosti, ki je zajemala spajanje cevi na trojak, izbiro orodja ter met vrvi. Pripravniki pa so štafetno navezovali orodje, pri gasilski spretnosti pa so moči merili v pritrditvi hidranta na podstavek, postavitev napada in razvijanju cevi.

Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z dvema ekipama pionirjev in tremi ekipami mladincev.

Rezultati:

 • 3. mesto pionirji - Ana Kmet, Nia Valjavec, Lucija Mišič
 • 9. mesto pionirji - Jana Čušin, Nika Bohinc, Lucija Kavčič
 • 5. mesto mladinci - Andreja Markelj Ažman, Kaja Sodja, Maša Ozebek   
 • 7. mesto mladinci - Zala Sernel, Tia Karič, Ajda Neda Zaveljcina
 • 13. mesto mladinci - Martin Bohinc, Luka Pančur, Špela Pančur

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!!!

Obenem pa bi se zahvalila Urški Kokošar za pomoč na vajah in prevzem funkcije mentorja na tekmovanju ter pomočnikom na dan tekmovanja Jani Erzar Medič, Ani Zavelcina in Lii Valjavec.

Zapisala: Mojca Oberstar

Fotografije si lahko ogledate na povezavi.12.11.2016    Prevzem novega gasilskega vozila GVM-1

V soboto 12.11.2016 smo na gasilskem domu na Koroški Beli slavnostno prevzeli naše novo gasilsko vozilo GVM-1. Gasilsko vozilo znamke Volkswagen Transporter TDI, 4 MOTION je izbrala naša strokovna komisija za nabavo vozila. Ekipa se je maksimalno potrudila, zato je naše vozilo kakovostno, zmogljivo, varno ter z veliko dodatne opreme. Botra gasilskega vozila sta postala Helenka Lipovec in Anton Konič.

Na samem prevzemu so bili prisotni tudi jeseniški župan, župnik, člani krajevne skupnosti in GZ Jesenice. Po prevzemu smo se zabavali ob zvokih ansambla Gorenjski kvintet.

Za konec velja še zahvala vsem članom in članicam za izjemne dosežke pri delovanju društva, vsem vaščanom, in društvom v naši KS, ki nas vedno podpirajo pri našem delovanju ter vsem sponzorjem, donatorjem in podpornikom društva za izkazano pomoč, z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!!!

Nekaj utrinkov na povezavi.


24.9.2016    Tekmovanje Gasilske zveze Jesenice

V soboto 24.9.2016 je v Mlačci  pri Mojstrani potekalo tekmovanje GZJ.


V dopoldanskih urah so se pomerili otroci. Pionirji so tekmovali v vaji z vedrovko ter raznoterosti (izbira gasilnika, vozli, spajanje cevi na trojak, met vrvi, izbira orodja). Mladinci so se prav tako pomerili v raznoterosti ter suhi vaji s hidrantom. Opoldne so tekmovali veterani, popoldan pa so na svoj račun prišli še člani. Pomerili so se v suhi vaji z motorno brizgalno ter vaji raznoterost (navezava ročnika, izbira gasilnika, navezava sekirice, reševalna zanka, met vrvi, vedrovka, postavitev hidranta).


Naše društvo se je tekmovanja udeležilo s 5 ekipami, ki so zasedla naslednja mesta:


PIONIRKE - 2. MESTO


PIONIRJI - 6. MESTO


MLADINCI - 5. MESTO


ČLANICE A - 4. MESTO


ČLANI A - 8. MESTO


ISKRENE ČESTITKE VSEM SODELUJOČIM!

Nekaj utrinkov na povezavi.25.6.2016    30. srečanje članic Gasilske zveze Gorenjske

V soboto 25.6.2016, na dan 25. obletnice osamosvojitve Slovenije, smo se članice udeležile 30. srečanja članic Gasilske zveze Gorenjske. Srečanje je potekalo v Zasipu, kjer je domače društvo praznovalo 110. letnico delovanja. Tekmovalo je 69 ekip iz celotne gorenjske. Naše društvo je nastopilo z dvema ekipama, ki so zasedle 26. in 42. mesto. 

Hvala vsem gasilkam za udeležbo na vajah in tekmovanju.

Ana25.5.2016    28. srečanje društva Mladi gasilec

V soboto 28. maja je na OŠ Blejska Dobrava potekalo 28. srečanje DMG. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah:

 

Mlajši so se pomerili v praktičnem delu:

 • met vrvi v krog,
 • vaja z vedrovko,
 • izbira gasilnika,
 • štafetno vezanje vozlov in
 • prva pomoč.

 Starejši pa so se v praktičnem delu pomerili v:

 • vaja z vedrovko,
 • spoznavanje gasilskega orodja,
 • štafetno spajanje cevi na trojak,
 • štafetno vezanje vozlov,
 • štafetni vezanje vozlov in
 • prva pomoč.

Vsi pa so se preizkusili še v toretičhem delu:

 • kraj gostitelja - Blejska Dobrava,
 • prva pomoč in
 • preventivni test.

Sodelovali smo z 4 mlajšimi in 2 starejšima ekipama, ki so dosegli naslednje rezultate:

 

Mlajši (sodelovalo je 24 ekip)

 21. mesto - ŠPELA, NEJA IN TIANA

 20. mesto - TONI, JANA IN SARA

 8. mesto - ANA, ROBERT IN LUCIJA

 7. mesto - JANA, NIKA IN NIA

 

Starejši (sodelovalo je 11 ekip)

 9. mesto - TIA, KAJA IN ZALA

 3  mesto - ANDREJA, MARTIN IN AŽBE

 

ČESTITKE!21.5.2016    Regijsko tekmovanje v orientaciji


V soboto 21.5.2016 je v Naklem potekalo regijsko tekmovanje v orientaciji. Naše društvo je zastopala ekipa pionirjev v sestavi Žan, Robert in Maksim, ki so s progo odlično opravili ter zasedli 12. mesto. 

Vsem tekmovalcem čestitamo!!!
8.5.2016    Florijanova maša

V nedeljo je v farni cerkvi na Koroški Beli potekala že tradicionalna maša ob gasilskem prazniku svetega Florijana. Maše smo se udeležili v velikem številu skupaj z gasilci PGD Javorniški Rovt. Po končani maši smo izkoristili lep dan in se podružili pred gasilskim domom v Javorniškem Rovtu.

 


7.5.2016    Tekmovanje v orientaciji GZ Jesenice

V soboto je v Planini pod Golico potekalo tekmovanje v orientaciji GZ Jesenice. PGD Koroška Bela se je tekmovanja udeležilo s sedmini ekipami, ki so zasedli naslednja mesta:

Pionirke:
 • 7. mesto - Nika, Ana in Tinka
 • 4. mesto - Lucija, Nia in Špela
Pionirji:
 • 22. mesto - Ažbe, Toni in Jana
 • 21. mesto - Domen, Nace in Sara
 • 3. mesto - Robert, Žan in Maksim
Mladinke:
 • 3. mesto - Kaja, Maša in Zala
Mladinci:
 • 8. mesto - Andreja, Tia in Martin
Ekipa pionirjev se je z osvojenim 3. mestom uvrstila tudi na regijsko tekmovanje, ki bo 21.5.2016 v Naklem za kar jim posebej čestitamo.

Čestitke pa gredo tudi vsem ostalim tekmovalcem!!!12.3.2016    Regijsko tekmovanje kvizV soboto 12.3.2016 je v OŠ Lesce potegalo regijsko tekmovanje kviz. Iz našega društva se je na tekmovanje uvrstila ekipa pionirjev.

Pomerili so se v treh disciplinah:

 • Štafetno vezanje vozlov (jamborski, tkalski in tesarski)
 • Vaji spretnost (spajanje na trojak, izbira gasilnika ter tek pod oviro)
 • Teoretični del (znanje iz prve pomoči, zgodovine gasilstva, splošno znanje o gasilstvu, gasilska abeceda,...)

V kategoriji pionirjev je sodelovalo 22. ekip, naša ekipa v sestavi Ana Kmet, Jana Čušin ter Nika Bohinc je zasedla odlično 4. mesto.

Ker nam je malo zmanjkalo za uvrstitev na državno tekmovanje, že pridno treniramo za tekmovanje v orientaciji, ki bo v začetku maja v Planini pod Golico.5.3.2016   Tekmovanje kviz GZ Jesenice


V soboto 5.3.2016 je na GARS Jesenice potekalo tekmovanje kviz GZ Jesenice. 

Tekmovanje se je odvijalo v treh kategorijah (pinorji, mladinci ter pripravniki). Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z štirimi ekipami pionirjev ter dvema ekipama mladincev.

Pionirji so pomerili v treh disciplinah:

 • Štafetno vezanje vozlov (jamborski, tkalski in tesarski).
 • Vaji spretnost (spajanje na trojak, izbira gasilnika ter tek pod oviro).
 • Teoretični del (znanje iz prve pomoči, zgodovine gasilstva, splošno znanje o gasilstvu, gasilska abeceda,...)

Mladinci so se prav tako pomerili v treh disciplinah:

 • Štafetno vezanje vozlov (jamborski, tkalski in tesarski).
 • Vaja spretnost (spajanje na trojak, izbira orodja ter met vrvice)
 • Teoretični del (znanje iz prve pomoči, zgodovine gasilstva, splošno znanje o gasilstvu, gasilska abeceda,...)

Z veliko znanja smo dosegli naslednje rezultate:


Mladinci:

9. mesto - Zala, Tia in Kaja
8. mesto - Martin, Ažbe in Andreja

Pionirji:

16. mesto - Petra, Maj in Mark
7. mesto - Lucija, Robert in Maksim
4. mesto - Toni, Nia in Špela
2. mesto - Jana, Ana in Nika

Ekipa pionirjev se je uvrstila na regijsko tekmovanje.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!3.10.2015   Tekmovanje GZ Gorenjske

Na deževno soboto 3.10.2015 je za Osnovno šolo v Radovljici potekalo tekmovanje GZ Gorenjske. PGD Koroška Bela je bilo zastopano z dvema ekipama.

Led so prebili pionirji/ke, ki se pomerili v naslednjih disciplinah:
 • vaja z vedrovko,
 • štafeta na 400m in
 • vaja razvrščanja.
Naša ekipa je zasedla 23. mesto.

Nadaljevali so mladinci, kateri so se pomerili v:
 • vaji z vedrovko,
 • štafeti na 400m in
 • vaji razvrščanja.
Ekipa PGD Koroška Bela je zasedla 21. mesto.

Kljub tokratni nesreči pa je mentorica zelo ponosna na njih!!!

Čestitke!26.9.2015   Tekmovanje GZ Jesenice in GZ Kranjska Gora

V soboto je na poligonu v Smokuču potekalo vsakoletno tekmovanje GZ Jesenice in GZ Kranjska Gora. Dež je pred tekmovanjem ponehal, tako da se je le to lahko uspešno odvilo.

S tekmovanjem so že zjutraj začeli pionirji/ke, ki so se pomerili v treh disciplinah :       
 • vaja z vedrovko,
 • štafeta na 400m in
 • vaja razvrščanja.
        Naša ekipa se je odlično odrezala in zasedla odlično 3. mesto.

Zatem so se dopoldne pomerili še mladinci, ki so se prav tako pomerili v treh disciplinah:

 • vaja z ovirami,
 • štafeta na 400m z ovirami in
 • vaja razvrščanja.
        Naša ekipa se je tokrat odrezala še bolje in zasedla 1. mesto.

        Obe ekipi sta se uvrstili na Regijsko tekmovanje Gorenjske v soboto 3.10.2015 v Radovljici.

Popoldne je bilo na vrsti še tekmovanje za člane in članice, ki so se prav tako pomerili v treh disciplinah:
 • vaja z motorno brizgalno,
 • štafeta na 400m z ovirami in
 • vaja razvrščanja.
PGD Koroška Bela je nastopilo s tremi ekipami in sicer: članice A, članice B in člani A.

Rezultati so objavljeni na spletni strani.

Predsednica je pohvalila vse članice, ki so zbrale dve ekipi in se redno udeleževale vaj.
6.9.2015   Mokra gasilska vaja ob prazniku krajevne skupnosti Slovenski Javornik - Koroška Bela

Krajevna skupnost Slovenski Javornik - Koroška Bela vsako leto obeleži praznik krajevne skupnosti v prvem vikendu meseca septembra. Prireditve se odvijajo od petka do nedelje. Znotraj krajevnega praznika smo gasilci PGD Koroška Bela v sodelovanju s PGD Javorniški Rovt izvedli mokro gasilsko vajo, ki se je to leto odvijala na Koroški Beli.

Vaja je potekala na domačiji Zavelcina. Znotraj vaje je zagorel skedenj nad hlevom. Prvi smo na kraj požara prispeli gasilci PGD Koroška Bela, ki smo izvedli odvzem vode iz potoka Bela in postavili dva mokra napada. Dva operativca sta se opremila z izolirnima dihalnima aparatoma in rešila otroka iz zadimljenega skednja. Na pomoč so nam kmalu priskočili tudi gasilci PGD Javorniški Rovt, ki so izvedli odvzem vode iz požarnega bazena na vasi in prav tako postavili dva mokra napada. Na vaji so bila udeležena štiri gasilska vozila: 2xGVV-1, GVM-1 in terensko vozilo za prevoz moštva. Vaja je bila uspešno izvedena, kar je prikazano v spodnji galeriji.30.5.2015   29. srečanje članic Gorenjske

V prelepem, sončnem vremenu smo v soboto gasilke PGD Koroška Bela z dvema desetinama tekmovale na 29. srečanju članic Gorenjske, ki je letos potekalo v Zabreznici ob praznovanju 120 letnice ustanovitve društva PGD Zabreznica.

Obe desetini sta se požrtvovalno spopadli z nalogami na tekmovalni stezi v upanju na čim boljšo uvrstitev in prevzem prehodnega pokala. Na žalost smo imele nekaj smole in izgubile možnost za preboja na boljša mesta. Ponosne smo na rezultat v zlati sredini, naslednje leto pa ponovno napadamo boljša končna mesta.

Zapisala Ana Z.

Rezultati so v priponki.


16.5.2015   15. tekmovanje GZ Jesenice v orientaciji

V soboto je na Jesenicah potekalo 15. tekmovanje GZ Jesenice v orientaciji. Naše društvo je tekmovalo s sedmimi ekipami. Tekmovalna proga je različno dolga glede na kategorijo tekmovalcev. Na progi so postavljene točke na katerih se izvajajo različne gasilske naloge.

Pionirji so se pomerili na progi dolgi 2 km. Poleg teka so na progi izvajali še vaji z vedrovko, štafetno vezanje vozlov, orientacijo s kompasom in vajo s topografskimi znaki.

Za mladince je bila proga dolga 3 km. Poleg vaj za pionirje so imeli še dodatni vaji štafetno spajanje cevi na trojak in hitro zvijanje cevi.

Naše ekipe so zasedle naslednja mesta:

PIONIRJI:
3. mesto - Žan, Toni, Tevž
12. mesto - Aleksander, Maksim, Jana

PIONIRKE:
8. mesto - Ana, Nia, Nika
9. mesto - Lucija, Nika, Saša (prejele so nagrado za najmlajšo ekipo na tekmovanju (4leta))

MLADINCI:
5. mesto - Luka, Martin, Ažbe

MLADINKE:
3. mesto - Laura, Kaja, Maša
6. mesto - Andreja, Zala, Erna

Več rezultatov pa je na voljo na povezavi GZJ.


10.5.2015 Florijanova maša

V nedeljo 10.5.2015 je v farni cerkvi na Koroški Beli potekala maša za vse gasilce, ki jo vsako leto organiziramo v času godu sv. Florijana. Maše smo se udeležili skupaj z gasilci in gasilkami iz Javorniškega Rovta. Po maši smo se podružili pred gasilskim domom.7.3.2015 Tekmovanje kviz GZ Jesenice in 14.3.2015 kviz GZ Gorenjske

V soboto 7.3.2015 je na GARS Jesenice potekalo občinsko tekmovanje Kviz. Tekmovalci so se pomerili v praktičnih disciplinah: štafetno vezanje vozlov in gasilska spretnost (spajanje na trojak, izbira aparatov, tek pod oviro, izbira orodja in met vrvice). Drugi del Kviza je bil teoretičen: gasilsko znanje (drži, ne drži), prva pomoč, požarna preventiva, zgodovina gasilstva,...).

Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z naslednjimi ekipami:

MLADINCI:

Erna, Luka, Andreja - 11. mesto
Laura, Maša, Kaja - 4. mesto

PIONIRJI:

Aleksander, Jana, Maksim - 12. mesto
Ažbe, Robert, Špela - 4. mesto
Zala, Ana, Nia - 2. mesto

Z ekipo pionirjev, ki je zasedla 2. mesto smo se 14.3.2015 udeležili tekmovanja Kviz GZ Gorenjske, ki je potekalo v Cerkljah na Gorenjskem. Ekipa je zasedla končno 17. mesto.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!!!17.01.2015 Občni zbor PGD Koroška Bela

PGD Koroška Bela je v soboto 17.01.2015 v prostorih gasilskega doma na Koroški Beli organiziral občni zbor. Za uvod so nas nasmejali člani in članice Otroške folklorne skupine Breznica. Po kratkem nastopu smo se posvetili točkam dnevnega reda občnega zbora. Zopet smo bili rahlo razočarani nad slabim obiskom članov domačega društva. Zastavili smo si nove cilje za prihodnje leto, tako da veselo na delo in z gasilskim pozdravom...Na pomoč!!!

22.11.2014 Z gasilci v Goriška Brda


V soboto 22.11.2014 smo organizirali zelo prijeten in lep izlet v Goriška Brda. Najprej smo se ustavili v Italiji v mestu Venzone, kjer nam je vodič Matej Brus predstavil kratko zgodovino tega mesta, katerega je leta 1976 porušil potres. Po potresu pa so mesto zelo lepo obnovili. Po kratki predstavitvi se je ženski del izletnikov zagnal po simaptičnih trgovinicah z sivko, tako da so vse pridišale na avtobus, moški del pa se je krepčal v bufetih. Po kratki vožnji smo nato prišli v Dobrovo, kjer smo si ogledali grad in pa največjo vinoteko v Sloveniji. Po neštetih degustacijah smo še malo zapravili v njihovi trgovinici nato pa se dobre volje odpravili še v kmečki turizem na Gonjačah. Tam smo se povzpeli na njihov stolp (144 stopnic) seveda vsi brez izjem. Tu bi pohvalili oba naša veterana, že oba 80 letnika, da sta se z nami prav tako povzpela na stolp in to brez kakršnekoli sapice. Na kmečkem turizmu smo se okrepčali in leo podružili.

Za organizacijo in lepo voden izlet se zahvaljujemo Mateju Brus. Vsem udeležncem pa hvala za prijetno družbo.
26.10.2014 Vaja operative na Potokih

Gasilci operative smo v nedeljo izvedli prvo večjo vajo v letu 2014. Vaja je potekala na Potokih v hiši družine Potočnik. V sklopu vaje je hišo zajel požar, znotraj objekta pa je bila ujeta ena oseba. Ob prihodu na mesto požara smo se priklopili na hidrantno omrežje vasi Potoki in sestavili dva napada. Enega zunanjega in enega notranjega. Prvi napad je z dihalnimi aparati vstopil v objekt in našel ujeto osebo. Napadalca sta osebo rešila iz zadimljenega prostora in jo s pomočjo še dveh gasilk oskrbela. Drugi napad je pogasil hišo od zunaj. Ostali gasilci so se priklopili na hidrantno omrežje in potegnili cevi do motorke, ter vse ostale cevi potrebne za uspešno delo napadpov.

Na vaji smo se ponovno soočili z z dimom v prostoru in posledično slabo vidljivostjo ter s tem pridobili prepotrebne izkušnje za naše nadaljnje delo.

Nekaj slik si lahko ogledate v albumu:
25.10.2014 Tekmovanje KVIZ Gasilske zveze Jesenice

V soboto 25.10.2014 je na GARSu potekalo tekmovanje Kviz Gasilske zveze Jesenice. Tekmovalci so se pomerili v praktičnem delu (spoznavanje gasilskega orodja in štafetno vezanje vozlov) ter v teoretičnem delu (drži - ne drži, prva pomoč, požarna preventiva in gasilska znanja od 5 proti 0). 
Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z 3 ekipami pionirjev ter 1 ekipo mladincev. Osvojili so naslednja mesta: 

Pionirji:

10. mesto - Maksim Rakita, Nia Valjavec in Špela Pančur
6. mesto - Ažbe Kobal, Martin Bohinc in Robert Žvan
4. mesto - Andreja M. Ažman, Ana Kmet in Zala Sernel

Mladinci:

5. mesto - Laura Koželj, Maša Ozebek in Kaja Sodja

ISKRENE ČESTITKE!

Vsi rezultati so na voljo na strani GZJ.


10. in 11.10.2014 Državno tekmovanje Društva mladi gasilec

V petek 10.10.2014 in soboto 11.10.2014 je na OŠ Vojnik potekalo državno tekmovanje Društva mladi gasilec (DMG). OŠ Koroška Bela so zastopale naše gasilke Andreja Markelj Ažman, Ana Kmet in Erna Hafizovič pod mentorstvom Mojce Obrstar in Blaža Peternel. Otroci so se pomerili v teoretičnem delu v testih iz prve pomoči, preventive in kraja Vojnik ter praktičnem delu vaja z vedrovko, metanje vrvice ter vezanje vozlov. Naša ekipa je zasedla odlično 6. mesto. Iskrene čestitke!

Rezultate si lahko ogledate na povezavi.

Dnevnik.

Ob 8:00 smo se izpred gasilskega doma podali na pot proti Vojniku. Ker smo se vozili uro in pol, so punce med potjo še veselo ponavljale ter klepetale. Nekaj kilometrov pred Vojnikom pa jih je popadla trema, ki pa smo jo hitro odpravili z glasbo ;-). Ob 10h smo že mirno stali v telovadnici OŠ Vojnik in poslušali Zdravljico. Nato smo poslušali pevski zbor, nagovore gostov ter dvignili zastavo, ter s tem otvorili tekmovanje. Sledilo je kosilo, nato pa smo se podali na dvourni ogled kraja Vojnik. Ko smo končali z ogledom pa se je začelo zares, punce so se odpravile na teste iz preventive, prve pomoči ter Vojnika. Ko so se vrnile v jedilnico so bile navdušene saj jim testi niso delali preglavic. Ob 18:00 pa smo se ločili, punce so odšle k družinam kjer so prespale. Mentorji pa smo se odpravili v gasilski dom Dobrna, kjer nas je čakala večerja in kulturni program. Nato smo se odpravili v terme Dobrna kjer smo prespali.
Naslednji dan ob 8:00 smo se ponovno dobili pred OŠ Vojnik kjer smo nadaljevali z tekmovanjem tokrat je bil na vrsti praktični del, kjer so se tekmovalci pomerili v vaji z vedrovko, metanjem vrvice ter vezanju vozlov. Naše punce so se odrezale fenomenalno. Seveda je sledilo kosilo, saj so se tekmovalci izčrpali ;-). Ob 13h je sledila še razglasitev in zaključek. Naša ekipa je zasleda odlično 6. mesto na kar sva mentorja zelo ponosna.
Ker smo bili tako pridni smo si na poti nazaj privoščili trojanske krofe ter kopanje v termah Snovik.
Ob 19h smo se vrnili pred gasilski dom z odprtimi šipami ter glasno glasbo in petjem saj smo upali, da nas bodo pred domom pričakali starši. Sledilo pa je pravo presenečenje, pred gasilskim domom je bilo kar nekaj ljudi, mahali so nam z zastavami, čestitke so letele iz vseh strani, pričakala nas je torta, okrašen gasilski dom,... skratka pripravili so nam pravo zabavo. Ko smo se najedli in napili pa smo se odpravili proti domu, saj smo bili tako utrujeni, da smo komaj čakali, da se po bližje srečamo s svojo posteljo.

Mojca in Blaž

Vtisi tekmovalk.

Celo poletje sem komaj čakala začetek oktobra, da bomo imeli državno tekmovanje za mlade gasilce. Malo sem bila prestrašena, saj nisem vedela kako to izgleda, kje bom spala,...
Na koncu se je vse dobro končalo, bila sem v družini, kjer imajo 3 otroke, starejša je toliko stara kot jaz, ima pa še dva mlajša bratca. Pri njih mi je bil všeč zajtrk, ocvrta jajca v kruhovi skorji in pa to, da smo šli lahko bolj pozno spat. :)
Všeč mi je bil tudi ogled mesta Vojnik in pa razstava psov. To tekmovanje si bom zapomnila v dobrem spominu, saj sem bila v dobri ekipi, imele pa smo tudi dobra mentorja Mojco in Blaža. Dosegle smo 6.mesto, vendar pa mislim, da smo zmagovalke. 

Ana4.10.2014 Tekmovanje Gasilske zveze Jesenice

V soboto 4.10.2014 je na smučišču v Gozd Martuljku potekalo tekmovanje Gasilske zveze Jesenice in Gasilske zveze Kranjska Gora. Tekmovanje je bilo organizirano za vse kategorije od pionirjev-k do veteranov-k. Naše društvo je na tekmovanju zastopalo pet ekip, od katerih sta se dve zavihteli na zmagovalni oder. Tretje mesto smo osvojili v kategoriji Pionirjev in kategoriji Članice A. Obema ekipama čestitamo za osvojena odličja. Vsi uradni rezultati so dostopni na povezavi.
31.5.2014 26. Srečanje Društev mladi gasilec Gorenjske regije
 
V soboto 31. maja 2014 je na OŠ prof. dr. Josipa Plemlja na Bledu potekalo že 26. Srečanje Društev mladi gasilec Gorenjske regije. Srečanja se lahko udeležijo društva Mladi gasilec iz osnovnih šol (društva delujejo v okviru krožkov na osnovni šoli), ki imajo ustanovljeno društvo Mladi gasilec na osnovni šoli. Ekipe se delijo na mlajše in starejše, vsako pa sestavljajo trije tekmovalci. Mlajšo ekipo sestavljajo učenci letniki 2002 - 2006 in starejšo ekipo letniki 1999 – 2001. Srečanja so se udeležili tudi člani našega društva, ki so z ekipo OŠ Koroška Bela 1 v sestavi Andreja Markelj Ažman, Erna Hafizović in Ana Kmet dosegli skupno prvo mesto in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo septemrba v Zrečah. Druga ekipa OŠ Koroška Bela 2 v sestavi Ažbe Kobal, Nik Lavtižar in Mark Lavtižar pa je osvojila skupno deveto mesto. Tekmovalcem čestitamo!!!
 
Vse rezultate si lahko ogledate v povezavi.
 
 

24.5.2014 14. orientacijski pohod GZ Jesenice

 
V soboto je v Smokuču potekal 14. orientacijski pohod GZ Jesenice za kategorije pionirjev, mladincev in pripravnikov. Ekipe pionirjev in mladincev so opravljale vajo zbijanja tarče in odtekli orientacijski tek. Ekipe pripravnikov pa so poleg orientacijskega teka opravljale še vajo postavitev orodja za trodelni napad. Naše ekipe so se odrezale odlično. Rezultate pa si lahko ogledate v povezavi.
 

11.5.2014 Florijanova maša
V nedeljo 11.5.2014 smo bili udeleženi pri maši ob sv. Florijanu. Maša je bila organizirana za PGD Javorniški Rovt in PGD Koroška Bela. Po maši smo se podružili v prostorih gasilskega doma v Javorniškem Rovtu. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.
 
 
 

5.5.2014 Zaključek akcije Radi delamo dobro
 
V ponedeljek 5.5.2014 je ob zaključku akcije Radi delamo dobro potekala slavnostna podelitev nagrad. Z namenom vračanja dobrega v lokalno okolje, v katerem deluje, je Mercator v mesecu aprilu v izbranih stotih lokalnih, sosedskih trgovinah po vsej Sloveniji izvajal projekt Radi delamo dobro. V projekt je bilo na Koroški Beli vključeno tudi naše društvo. Vaščani ste nam z doniranimi glasovi omogočili zmago, tako da se vam ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo. Z doniranimi glasovi ste nam dali potrditev da res delamo dobro in zato bomo s še večjo vnemo delali še bolje. HVALA ZA VSAK GLAS!!!
 
 
 

12.4.2014 Čistilna akcija
 
V soboto 12.4.2014 je v gasilskem domu na Koroški Beli potekala delovno-čistilna akcija. Čistilo se je dom in okolico. Uspešen delovni dan se je zaključil z druženjem in podelitvijo priznanj udeležencem 28. Stamarskega pokala. Pomalicali smo odličen Gvažarjev golaž, za katerega zasluge gredo našemu Janezu.
 

14.2.2014 Smučarsko tekmovanje

 
Gasilska zveza Jesenice je v sodelovanju z GPO in GARS v petek 14.2.2014 ob 18:30 organizirala smučarsko tekmovanje na smučišču v Mojstrani. Udeležba je bila odlična, tako da se je odvilo zanimivo tekmovanje. Sama tekma je bila napeta, tudi rezultati niso izostali in vsak je bil pri sebi zmagovalec. Uradni rezultati pa so dostopni na povezavi.
 

18.01.2014 Občni zbor PGD Koroška Bela
 
V soboto 18.01.2014 je v prostorih gasilskega doma PGD Koroška Bela potekal občni zbor. Predstavljeno je bilo vse opravljeno delo v preteklem letu. Zastavili pa smo si tudi ambiciozen plan dela za letošnje leto. Malo smo bili razočarani nad udeležbo članov domačega društva, saj je ta komaj presegla tretjino članov. Vendar pa ker v prihodnost gledamo optimistično vemo, da se bo tudi udeležba izboljšala....z gasilskim pozdravom Na pomoč!!! 
 

31.10.2013 Kostanjev piknik

 
PGD Koroška Bela je pred gasilskim domom organiziralo kostanjev piknik. Vabljeni so bili vsi člani, otroci in podporni člani. Z udeležbo smo zelo zadovoljni, še posebej s prihodom lepega števila čarovnic. Kostanj in mlado vino sta bila odlična, tako da nam bo dogodek ostal v lepem spominu.
 
 

22.10.2013 Tehniški dan na OŠ Koroška Bela

 
Na OŠ Koroška Bela je potekal tehniški dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Na tehniškem dnevu so sodelovale vse interventne službe, svoj delež pa smo prispevali tudi prostovoljni gasilci iz našega PGD. Izvedena je bila evakuacija v primeru požara, prikazane so bile različne tehnike gašenja in reševanja. Nekaj utrinkov so zajeli tudi fotoaparati.
 
 

19.10.2013 Celodnevni izlet na Primorsko

 
PGD Koroška Bela je organiziralo celodnevni izlet v sklopu katerga smo se najprej povzpeli na Sabotin (609 m), nato pa druženje nadaljevali na domačiji Bizjak v vasi Brestje. Skratka imeli smo se zelo lepo, vreme je bilo super, razgled enkraten, povsod smo bili zelo lepo sprejeti in pogoščeni. Zahvaljujemo se Domačiji Bizjak za izkazano gostoljubje in prostovoljni prispevek. Zelo podrobno smo si ogledali tudi ostanke I. svetovne vojne. Več pa v galeriji.
 
 

8.10.2013 Mednarodna vaja Karavanke 2013

 
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije je 8.10.2013 organiziralo mednarodno, kombinirano vajo Karavanke 2013 "TOGETHER 2013, Skupaj do uspeha". Vajo posredovanja in reševanja v nesreči večih vozil v predoru Karavanke ste si lahko ogledali tudi v živo. Vse podrobnosti so opisane v dokumentu.
 
 

21.9.2013 Tekmovanje GZ Jesenice in GZ Kranjska Gora

 
21. septembra 2013 je na Jesenicah potekalo gasilsko tekmovanje vseh enot posameznih društev v GZ Jesenice in GZ Kranjska Gora. Informacije in rezultati iz tekmovanja so dostopni na povezavah.
 
Tekmovanje gasilske mladine 
 
Tekmovanje gasilskih članov in članic
 

7.9.2013 Mokra gasilska vaja pri Vrtcu na Koroški Beli

 
Krajevna skupnost Javornik - Koroška Bela vsakoletno pripravlja prireditve ob krajevnem prazniku. Seznam letošnjih prireditev se nahaja v prilogi. V sklopu prireditev je PGD Koroška Bela v sodelovanju s PGD Javorniški Rovt izvedlo mokro gasilsko vajo pri Vrtcu na Koroški Beli.
 
 

31.8.2013 6. srečanje gasilske mladine Jesenice

 
V soboto, 31. avgusta 2013 je Gasilska zveza Jesenice organizirala srečanje gasilske mladine. Tokrat je bilo središče dogajanja v Poletnem parku na Krvavcu.
 
 

24. in 25.8.2013 Firefighter Combat Challenge Slovenija

 
24. in 25. avgusta 2013 je na Bledu potekal 4. Firefighter Combat Challenge Slovenija »najtežji dve minuti v športu«. Vse zanimivosti, rezultate in ostale podrobnosti lahko poiščete na povezavi.
 

22.6.2013 Gasilska veselica22.6.2013 je na dvorišču gasilskega doma na Koroški Beli potekala gasilska veselica na kateri nas je pozno v večer zabaval ansambel Gorenjski kvintet.

Člani PGD Koroška Bela smo zelo zadovoljni z obiskom veselice, zato se vsem obiskovalcem zahvaljujemo za njihov prihod in dobro voljo.

Upamo, da ste se vsi zabavali in naplesali...

Hvala za vašo podporo in obisk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1.6.2013 25. Srečanje društev Mladi gasilec Gorenjske regije

 

1.6.2013 je na Osnovni šoli Tone Čufar potekalo 25. Srečanje društev Mladi gasilec Gorenjske regije. Srečanja so se lahko udeležila društva Mladi gasilec iz osnovnih šol (društva delujejo v okviru krožkov na osnovni šoli), ki imajo ustanovljeno društvo Mladi gasilec na osnovni šoli. Rezultate si lahko ogledate na povezavi.

 
 

25.5.2013 Parada ob 16. kongresu Gasilske zveze Slovenije

 
V počastitev XVI. Kongresa Gasilske zveze Slovenije je bila  v soboto, 25. maja 2013, v Kopru izvedena gasilska parada. Več si lahko preberete na povezavi.
 

23.5.2013 20. mednarodno srečanje gasilcev Sternfahrt 2013 - Klopeinersee


Od 23.5.2013 do 26.5.2013 je v Avstriji potekalo 20. mednarodno srečanje gasilcev. Gasilska zveza Jesenice je v soboto 25.5.2013 organizirala prevoz s kombiji na prireditev. Program najdete v povezavi in na spletni strani.
 

12.5.2013 Florijanova maša

 
V nedeljo 12.5.2013 je v farni cerkvi na Koroški Beli potekala maša za sv. Florijana. Maša je bila organizirana za PGD Javorniški Rovt in PGD Koroška Bela. Po maši smo se skupaj z družinskimi člani družili na gasilskem domu na Koroški Beli.
 
 
11.5.2013 Tekmovanje mladine v orientaciji

 
11.5.2013 je na Koroški Beli potekalo gasilsko tekmovanje mladine GZ Jesenice v orientaciji. Več o tekmovanju in uvrstitvah si lahko preberete na povezavi.
 
 

20.4.2013 Čistilna akcija


V soboto 20.4.2013 je na Koroški Beli potekala čistilna akcija. Čistilo se je gasilski dom z okolico in vso opremo v gasilskem domu. Uredilo se je električno napeljavo v lopi in odvodnjavanje pred lopo. Porodilo pa se je tudi nekaj idej za dela v prihodnje...Comments